Blogit ja uutiset

Uutinen

24.05.2022

Mimmit nyt mukaan Street fishing -kisoihin!

Street fishing eli katukalastus on kalastamista urbaanissa ympäristössä, usein aivan keskustojen tuntumassa!

Vavan Varressa

20.05.2022

Vavan Varressa 1/22: Tintti Drake

Vapaa-ajankalastaja -lehden 1/2022 Vavan Varressa -artikkelissa äänessä oli Tintti Drake, joka toimii Mimmit kalastaa! -hankkeen vetäjänä, sekä SVK:n viestintäkoordinaattorina. Lue Tintin kalastustaustasta, ajatuksista ja tavoitteista hankkeeseen liittyen sekä siitä, miten hän päätyi mukaan Mimmit kalastaa -hankkeeseen.

Blogi

10.05.2022

Lasten ja nuorten kalastusohjaaja Heidi, päivää!

Kirjoittaja on yksi Suomen Vapaa-ajankalastajien kolmestatoista lasten ja nuorten kalastusohjaajasta, seura- ja piiriaktiivi sekä intohimoinen kilpakalastaja.

Blogi

21.03.2022

Kalastava Psykoterapeutti: Mitä yhteistä on kalastamisella ja terapialla?

"Heiton jälkeen suljin silmäni, annoin itseni tuntea paljaat jalkapohjani lämmintä kalliota vasten. Kuulin kuinka hiljainen ääni kuiskasi sisälläni – eikö olekin ihanaa tuntea olevansa elossa. Tuskin kukaan kuuli, kun vastasin kyynel silmäkulmassa hiljaa itsekseni – kyllä, kyllä on…"

Uutinen

28.02.2022

Mimmit Mökki & Meri -messuilla 2-3.4.2022!

Kevät saapuu Turkuun ja saaristoon suosittujen Mökki & Meri -messujen myötä 1.-3.4.2022. Olemme mukana messuilla! . Askarruttaako jokin kalastukseen, kaloihin tai vesistöihin liittyvä seikka tai kiinnostaako kalastus ja haluaisit päästä kokeneempien oppiin? Me autamme ja neuvomme, kaipaatpa tietoa sitten kalastuslain koukeroista tai madon pujottamisesta koukkuun.

Blogi

24.02.2022

Kardemummakaakaota, kalapuikkoja ja kireitä siimoja

Elämä saariston portilla, kaksi vapaa-ajankalastuksen parissa työskentelevää vanhempaa, vapaaehtoistyö kalastusharrastuksen parissa ja vapaa-aika vesillä. Tuloksena kalastuksesta kiinnostuneita lapsia. Väistämätöntä? Ei, mutta epäilemättä altistumista on vuosien aikana tapahtunut.  

Uutinen

21.02.2022

Mimmit mukana Perhomessuilla!

Mimmit on mukana Perhomessuilla 23-24.4.2022 Tampereella, osastolla D7! Perhomessut ovat tänä vuonna osa suurta Virittäydy Vapaalle messukokonaisuutta, jossa on luvassa nähtävää ja tekemistä koko perheelle aina perhokalastuksesta matkailuun, pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin. 

Kokemus

14.02.2022

Jonna lähti madepilkille!

Jonna Viisainen kalasti taaperona enemmänkin, mutta aikuisena harrastus on jäänyt. Kiinnostus ei koskaan loppunut, vaan aika... ”Olin ihan liekeissä kun huomasin Hattulan tapahtuman, en meinannut uskoa silmiäni: madepilkintää, ilmaiseksi ja naisille!”

Blogi

26.01.2022

Naisten perhokalastuksen maajoukkue: Miksi kalastaa?

Perimmäisiä syitä kalastus harrastukseen löytyy varmasti yhtä monta kuin kalastajaakin. Meille kalastaminen kiteytyy seuraaviin teemoihin - luonnossa liikkumiseen, rentoutumiseen, onnistumisen tunteisiin, samanhenkiseen seuraan ja tietysti ruokaan.

Uutinen

24.01.2022

Tehdään Suomesta naiskalastajien kuningatarkunta!

Suomen Vapaa-ajankalastajien toteuttama ja koordinoima Mimmit kalastaa -hanke on sinfonia naiskalastukselle! Lähde matkaamme rakentamaan Suomesta  naiskalastajien kuningatarkuntaa! 

Blogi

22.01.2022

Tuhat syytä kalastaa (melkein).

Se fiilis. Aamuauringon välke tyynellä järvenselällä, lokkien leikki saarten ja luotojen halkomien aaltojen yllä, virtaavan veden pauhu Lapin jylhissä koski- ja jokimaisemissa, kasvoja hellivä kevätaurinko, kun istut pilkillä jääpeitteisellä järvellä…