Kalakaveri on kaveri aina – kun ollaan yhdessä, on mukavaa!

Mimmit kalastaa! -hanke käynnistää MIMMIT OSAA -juttusarjan, jossa tuomme entistä enemmän esille iloisia kalastustunnelmia seura- ja vapaa-ajankalastajapiirikentältä. Haluamme myös tuoda esille jo pitkään toimineita mimmiaktiiveja naiskalastuksen ja seuratoiminnan parissa, samoin kuin uusia kasvoja!

Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajien (LSVK) naistoimikunta perustettiin vuonna 1973, tällöin vielä naisjaoston nimellä. Tällöin toimintaan kuului mm. SM-pilkeissä käyminen, seminaari- ja koulutusmatkat laivoilla ja muutenkin. Myös perheviikonloppuja kalastuksen merkeissä vietettiin ja usein tehtiin koulutusmatkoja yhdessä nuorisojaoston kanssa. Piiritasolla oli pilkinnän merkeissä Satakunta-Varsinais-Suomi –”maaotteluja”, Suomi-Ruotsi -maaotteluiden hengessä.

Nykyisin LSVK:n naistoimikunta järjestää mm. lasten ja koululaisten kalastuspäiviä, perhepäiviä, yleisiä pilkkikilpailuja, osallistuu muihin alueen kilpailutapahtumiin ja nuorisoleirien muonituksiin tarpeen mukaan sekä ylipäänsä kokoontuu herkästi yhteen turisemaan sitä ja tätä! Antinpuntari-onkikilpailussa naisjaosto haastaa vuosittain piirihallituksen väen.

Mimmit kalastaa! -hanke onnittelee 50 vuotiasta LSVK:n naistoimikuntaa ja toivottaa toimintarikkaita tulevia vuosia. Alla muutamia hauskoja muisteloita toimikunnan aktiiveilta.

Kiinnostuitko toiminnasta? LSVK:n naistoimikunnan toiminnasta saat tietoa naistoimikunnan puheenjohtajalta Terttu Julinilta, p. 050 412 7219 terttu.julin(at)gmail.com ja aktiivi Kaija Tanhuanpäältä, p. 050 3566548, tanhuanpaa.kaija(at)gmail.com.

Sauvon reissun vuonna 1996 muistan hyvin. Kun mentiin majapaikkaan, kerrottiin että yksi vanki on jossakin siellä, karanneena. Tuli yö ja porukastamme Pirjo lähti sitten yön pimeydessä vessaan. Äkkiä hän tuli pian juosten takaisin ja huusi, että vanki on vessan takana! Tosin se oli minun mieheni, koska oli lähtenyt vähän aiemmin ulos samalle asialle. Ai kun meitä nauratti!

Kerran olimme Brandössä viikonlopun kalastusmatkalla Pettersonin mökeillä. Olimme ensin menossa veneillä kalaan, mutta tuuli niin kovaa, että jäimme rantapenkereelle ongelle. Tuolloin yksi auto pysähtyi ja mies nousi ulos autosta sanomaan, ettei ole koskaan nähnyt niin montaa naista ongella.

Joulujuhlia nimellä ”Viattomien tyttöjen ilta” viettiin vuosia Tuiskulan Kotikololla Köyliössä. Yleisiä pilkkikilpailuja ja rannalta onkikisoja järjestettiin, pilkit yleensä oli Säkylän Pyhäjärvellä Myllyojanlahdella ja kesäkisat Kokemäen joen rannalla Sastamalassa. Haastoimme Ala-Satakunnan toimituksen naiset mukaan pilkille muutaman kerran, eli katsottiin kumpi voittaa. Kun toimituksen naiset saivat kalan, he huusivat ”Tuli kalaa!”. Mutta me voitimme kisan. Punnituksessa he ihmettelivät, kun meillä oli kalaa, mutta emme puhuneet mitään jäällä. Sanoimme heille että, pitää olla hiljaa, kun kala ”iskee”.

Osallistuimme Naisten kympille ja naisia oli mukana eri piireistä. Mieheni teki isot kalankuvat, jotka maalattiin valkoiseksi ja laitetiin piirin nimi mustalla. Kaloja kannettiin niihin kiinnitetystä varresta. Kun lähdimme Olympiastadionilta, Riitta Uosukainen oli lähettäjänä ja huusi ”Hyvä Satakunta!”

Kiitos jutun materiaaleista naistoimikunnan aktiivit Terttu Julin ja Kaija Tanhuanpää. Valokuvat ovat naistoimikunnan järjestämästä 50-v juhlapilkistä helmikuussa 2023 (kuvat: Johanna Antila). Naistoimikunta järjestää taas helmikuussa 2024 avoimen pilkkikisan Säkylän Pyhäjärven Kalasatamassa. Kaikki mimmit lämpimästi tervetuloa!

SVK:N JÄSENSEURAT JA VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIT:

Onko sinulla juttu kerrottavana naisenergiaa uhkuvasta toiminnastanne? Lähetä kirjoitus ja kuvat täällä. Julkaisemme kirjoituksia Mimmit kalastaa -sivuilla ja sosiaalisen median kanavissamme @mimmitkalastaa sekä @vapaa_ajankalastajat