”Kiinnostaako oppia pilkkimään ja tutustua toimintaan?”

SVK:n jäsenseurat Hiilimön Erästäjät ja Keminseudun Urheilukalastajat löivät hynttyyt yhteen Keminmaan Marttojen kanssa ja tuloksena oli onnistunut yhteinen Pilkkipäivä! Lue alta, kun yhdistysaktiivi Pia Salmela kertoo, miten päivä toteutettiin ja mitä suunnitelmia yhdistyksissä on tulevaisuutta ajatellen.


Mistä saitte idean toteuttaa yhteisen tapahtuman?
Keitä yhdistyksiä oli mukana tapahtuman teossa? Mitä toivoitte, että saisitte yhteistyöllä aikaiseksi?

Tänä vuonna SVK ja Marttaliitto tekevät yhteistyötä ja kannustavat kaikkia suomalaisia kalalle. Tästä yhteistyön perusidea lähti liikkeelle. Itse olen sekä Hiilimön Erästäjät ry:n sihteeri ja seura-aktiivi sekä olen mukana myös Keminmaan Marttojen toiminnassa. Kalastusseurojen kesken teemme jo yhteistyötä mm. kalastuskilpailujen järjestämisessä. Verkostoituminen oli itselleni siis luontevaa ja siitä se kaikki sitten lähti! Tavoitteena oli opastaa ihmisiä pilkkimään ja tehdä seurojen toimintaa tutuksi uusille ihmisille mukavan tekemisen parissa.

Milloin ja missä tapahtumanne pidettiin ja mikä oli tapahtumanne nimi? 

Tapahtumamme oli nimeltään Pilkkipäivä. Tapahtuma järjestettiin Keminsuun kylätalolla, Keminmaassa lauantaina 6.4. klo 12-15. Käytössämme oli kota joka sijaitsi rannassa. Tapahtumassa sai opastusta pilkintään, lainavälineitä oli tarjolla ja reiätkin kairattiin halutessa. Kodassa pääsi nauttimaan nokipannukahvit, makkaraa ja lettuja, jotka tarjottiin veloituksetta tapahtuman osallistujille. 

Miten suunnittelitte yhteistä tapahtumaanne? Miten suunnittelu sujui?
Missä markkinoitte yhteistä tapahtumaanne
.

Itse pohjustin taustaa ja tapahtuman alustavaa ideaa kaikille yhdistyksille. Niistä sitten keskusteltiin porukalla sekä jalostettiin eteenpäin. Toteutus hoidettiin kuten yhdistystoimintaa kuuluukin tehdä – yhdessä! Eli jakamalla tehtäviä ja hankintoja porukan kesken. Suunnittelu oli helppoa eikä siihen mennyt aikaa.

Markkinoimme päivää kaikkien yhdistysten jäsenille viesteillä, somessa ja sähköpostilla. Jaoimme tietoa paikallisiin someryhmiin sekä paperimainoksia tilaisuuksissa. Kerroimme tietenkin myös suullisesti tapahtumasta ihmisille eri kohtaamisissa.

Miten tapahtumanne onnistui?

Tapahtuma onnistui loistavasti ja jopa yli odotusten. Tieto on saavuttanut hyvin ihmisiä ja paikalla oli niin perheitä kuin ikäihmisiäkin. Läheltä ja kauempaa. Kalastusseurojen sekä marttojen toiminta kiinnosti ja jäällä oli mukava tunnelma. Kodassa muurikkalätyt, nokipannukahvi ja makkara maistuivat ja juttua riitti syömisen lomassa. Kiitosta saatiin ilmaisesta tarjoilusta ja koko tapahtumasta. Aurinkoinen sää suosi meitä ja hymyilimme kilpaa auringon kanssa. 

Onko teillä tulevaisuudessa tarkoitus järjestää yhteistä toimintaa tai tapahtumaa? Koimme, että yhteistyössä on voimaa ja näin saamme näkyvyyttä kaikille toimijoille sekä yhdistyksille. Jatkumoa on luvassa, kuten mm. kalankäsittelyn opastusta, yhteinen onkitapahtuma sekä muutakin mahdollisesti. 

Miten kannustaisitte muita marttayhdistyksiä ja kalastusseuroja yhteistyöhön? Mitä hyötyä yhteistyöstä voi saada toimintaan?

Yhteistyö on aina kannattavaa ja verkostoituminen. Rohkeasti vain yhteyttä ja miettimään, mitä yhteisiä tapahtumia alueelle voisi tehdä. Jakamalla resursseja saa enemmän aikaan ja myös vapaaehtoistoiminta näyttäytyy tekijöilleen yhteisen tekemisen kautta entistäkin mielekkäämpänä. Martat saa kalastuksesta tietoa ja kalastajat marttojen opastusta vaikka ruuanlaittoon. Ei kannata turhaan miettiä liian vaikeasti vaan alkaa vain tekemään niin kaikki järjestyy yllättävän helposti.

Lisätietoa yhdistysten toiminnasta

Hiilimön Erästäjät ry

sihteeri Pia Salmela 040 5198981

hiilimonerastajat(at)gmail.com

kotisivu https://hiiliman.nettisivu.org/

IG: @hiilimonerastajat

Keminmaan Martat ry

Pia Salmela p. 040 5198981

keminmaanmartat@gmail.com

https://www.facebook.com/martatkeminmaa/

IG: @keminmaanmartat

Keminseudun Urheilukalastajat ry

pj. Petri Tomminen 045 632 1433 petri.tomminen[at)kpr.fi

keminseudunurheilukalastajat@gmail.com

kotisivut keminseudunurheilukalastajat.nettisivu.org 

Lue tiedote SVK:n ja Marttaliiton yhteistyöstä https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/svkmartat110124/