Mimmit kalastaa -hankekuvaus

Suomen Vapaa-ajankalastajien toteuttama ja koordinoima Mimmit kalastaa -hanke on sinfonia naiskalastukselle. 

Mimmit kalastaa! -hankkeen tavoitteena on:

  • edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta
  • madaltaa tyttöjen ja naisten kalastusharrastuksen aloittamisen kynnystä
  • lisätä kalastusharrastuksen kiinnostavuutta tyttöjen ja naisten keskuudessa
  • kehittää uusia tytöille ja naisille suunnattuja kalastusharrastukseen kannustavia sisältöjä (mm. kursseja, tapahtumia ja viestintää)
  • tasapainottaa ns. kalastusharrastuskuvaston sukupuolijakoa.

Toimenpiteet

Hankkeen avulla pyrimme siihen,  että mimmit näkyvät ja kuuluvat kalastusharrastuskentällä entistä isommin ja tämänkin kautta mahdollisimman moni mimmi löytäisi oman polkunsa kalastusharrastuksen pariin. 

”Kannustan kaikkia lähtemään mukaan teemavuoteen! Kalastus on harrastus, joka sopii kaikille, sukupuolesta tai muista taustatekijöistä riippumatta. Kalastamisessa yhdistyy luonnossa liikkuminen ja vastuullinen lähiruoka. Eikä haittaa, vaikkei saalista aina saisikaan, sillä kalastusreissut ovat itsessään pieniä elämyksiä”, kannustaa kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

Lähde matkaamme rakentamaan Suomesta  naiskalastajien kuningatarkuntaa! 


Hanke saa rahoitusta MMM:ltä kalastonhoitomaksuvaroista.

#mimmitkalastaa #vapaa_ajankalastajat

Toteuttajasta

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on Suomen suurin vapaa-ajankalastajien järjestö. Toiminnassa on mukana 13 vapaa-ajankalastajapiiriä, n. 450  seuraa ja  32 000 jäsentä.  Edistämme yhdessä vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvomme järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa.

Vapaa-ajankalastus tuo harrastajalleen niin iloa, elämyksiä, kavereita kuin terveyttäkin. Suomen Vapaa-ajankalastajien tehtävänä on mahdollistaa tämä neuvonnan, edunvalvonnan ja kattavien palvelujen avulla sekä työskentelemällä kestävien kalakantojen ja puhtaampien vesien puolesta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.