Mukana menossa

Hynnän Kalamatkat

Hynnän kalamatkat on Aino Hynnän kalastusopastuspalveluja tarjoama inarilainen yritys. Aino on pitkän linjan kalastuksen sekatyönainen, mutta lähinnä sydäntä on perhokalastus. Aino on menestynyt kansallisissa sekä myös kansainvälisissä perhokalastuskilpailuissa (mm. naisten MM-joukkuehopea 2022 sekä 5. sija yksilökilpailussa MM-kisoissa). Koska Inarin talvi on pitkä, käy Aino ahkerasti myös pilkillä. Hynnän kalamatkat järjestää perhokalastuskursseja, yksilöopastusta sekä pilkkiretkiä asiakkaiden toiveiden mukaan. Aino on siviiliammatiltaan erityisluokanopettaja, joten lajiosaamisen lisäksi hänellä on erinomaiset valmiudet opastaa erilaisia ihmisiä ja ryhmiä kalastuksen salojen pariin. Ainon lisäksi Hynnän kalamatkojen kalastusoppaana toimii Anna Virolainen-Hynnä, joka kuuluu niin ikään naisten perhokalastusmaajoukkueeseen.

Salmela fishing & hunting oy

Rautu, puhtaiden tunturijärvien punakylki, nieriä, on mielestäni kaunein ja makoisin kala ikinä! Myös sen pyytämiseen liittyy omia haasteita. Ne ovat tulleet tutuksi ja tuo mystinen kala vain haastaa minua lisää. Pilkkireissut maailman katolle, tunturiin, ovat se minun juttuni. Olen tunturilappilainen nainen,  kasvanut kansallispuiston kainalossa sekä Ouniksen, Ounasjoen, ja siihen virtaavien vesien äärellä Enontekiöllä. Elämääni ovat kuuluneet aina pohjoisen luonnon kirkkaat ja salaperäiset vedet. Nykyään asustelen Äkäsjokisuussa, Euroopan pisimmän villinä virtaavan väylän äärellä. Opastan perhosteluun, lohensoutuun, joka muuten tulee elämäni kalastusharrasteena pilkkimisen jälkeen kakkosena, myös verkostelua, virvelöintiä. Kaikkea mahdollista kalastukseen liittyvää. -Ritva Salmela

Arctic Fishing

Se on asiakaspalvelua suurella sydämellä sekä intohimoa kalastusta kohtaan. Me haluamme tarjota tämän myös asiakkaillemme, mahdollisuuden nauttia hienoista kalastushetkistä ja lämpimästä palvelustamme. Upeita reissuja on jo koettu monien asiakkaiden kanssa ympäri pohjolaa. "Arctic Fishing" nimenä aloittaa matkansa nyt. Mihin se johtaa sitä emme tiedä. Se on seikkailu, se on elämää! Seikkaile ja elä hetki upean luonnon ja meidän kanssamme.

Attefishing Kalastuopas & Venevarustelu

Toimin kalastusoppaana saaristomerellä sekä järvillä varsinais-suomen alueella. Olen harrastanut heittokalastusta 20vuotta. 
Suurkuha sekä Ahven ovat erikoisosaamistani, olen saanut kymmeniä yli 90cm kuhia sekä +40cm ahvenia. Teen myös venevarusteluita, olen asentanut kymmeniä keulamoottoreita, kaikuluotaimia sekä koko veneen sähköjärjestelmiä. Olen suorittanut kalastuoppaan ammattitutkinnon. 
 
Olen sitä mieltä että kalastus kuuluu kaikille, kalastus on luonnon sadonkorjuuta ja elämyksiä/eränkäyntiä siinä missä muutkin vastaavat ulkoilma harrastukset.

Oulangan Taika

Oulangan Taika tarjoaa lumoavia luontoelämyksiä Kuusamon ja lähiseutujen alueella. Yhtenä osa-alueena tarjoamme kalastukseen liittyviä palveluita, esimerkiksi perhokalastuskursseja sekä kalastusretkiä räätälöidysti pienille ryhmille seudun parhaille virtavesille

Kalastusoppaamme Jussi on erittäin kokenut perhokalastaja, joka on tehnyt harrastuksestaan itselleen ammatin. Hän on kalastanut Kuusamon virtavesillä vuodesta 1998 lähtien ja erikoistunut harjuksen sekä suurtaimenen kalastukseen. Lohta hän on kalastanut Tenolla ja Norjan Finnmarkissa 1990-luvun alusta lähtien.

Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät

Raahen Meripäivät on merellistä Raahea juhlistava kaupunkitapahtuma, joka järjestetään aina heinäkuun puolivälissä. Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua on luvassa jälleen 14.–15.7.2023!

Tampellan Kalakerho

Puruveden Kala-Harrit ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Vellamon Retket

Olen kalastelija ja luontoseikkailija Kuhmosta. Perhokalastus on kuulunut elämääni aina ja oikeastaan se on jo elämäntapani kesäisin. Usein saan kuulla kesäisin kysymyksen: "Joko on suomut kasvanut?" Kalastajan myös muutenkin kuin perholla. Virvelikalastus tuli vasta muutama vuosi sitten mukaan kalastajan elämääni. Kalastuksessa haluan oppia uusia juttuja ja viedä omaa osaamistani neuvoja tarvitseville. Kalastuksen saloihin olen itse aikoinani tutustunut vanhempieni kautta, kuten monet muutkin tämän rakkaan harrastuksen omaavat lajitoverit.

Puruveden Kala-Harrit ry

Puruveden Kala-Harrit ry on Puruveden ja lähialueen seudulla toimiva aktiivinen vapaa-ajankalastusseura.
Seuran tarkoituksena on koota yhteiseen toimintaan kalastuksesta kiinnostuneita ihmisiä ja mahdollistaa vesialueitten ja kalaston monipuolista ja kestävää käyttöä.
Puruveden Kala-Harrit ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Hotelli Punkaharju

Matkailua ja majoitusta Punkaharjulla kansallismaisemassa vuodesta 1845. Suomen vanhin majoitusliike Hotelli Punkaharju sijaitsee luonnonsuojelualueella Saimaan rannalla, Punkaharjun jylhän kansallismaiseman ympäröimänä.

Laser Media Oy

Kalanaisten painotalo. Parasta painopalvelua vuodesta 1989.

Rauman Uistin

Nokkela ei ole perinteinen vaappu, siitä kun esimerkiksi puuttuu kokonaan helposti rikkoutuva leukalevy. Eikä se ole jerkki, joka vaatisi kalastajalta "taitoa", vaan se ui erittäin houkuttelevalla liikkeellä kaikilla kelausnopeuksilla ja sitä on helppo heittää, vastatuuleenkin. Nokkelissa on vain yksi koukku rungon läpi kulkevassa perukkeessa. Kun kala nappaa, runko liukuu perukkeessa, suuhun jää vain koukku, eikä kala pääse vääntämään itseään irti. Siksi  Nokkela on hyvä valinta, kun kalastusta vasta aloitellaan. Nokkela on Avainlippu- tuote ja kehitystyössä on ollut mukana myös Keksintösäätiö. Nokkelat maalataan yksitellen, vaikka toivevärisena, jokainen Nokkela viehe on siis uniikki.

Vehmerin Kalakerho ry

Vehmerin kalakerho ry eli VEKA ”Parraat suavat aena” on mottomme, kun Savossa ollaan. Seura on perustettu jo vuonna 1993 ja täyttää kohta 30 vuotta. Seuran tarkoituksena on edistää monipuolisesti kalastusharrastusta ja järjestää etenkin nuorille erilaisia tapahtumia, leirejä yms. Teemme yhteistyössä myös koulujen ja partiolaisten kanssa. Koko kalatalousalueen kehittäminen on osa toimintaamme. Vehmerin Kalakerho ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.  

Salon Urheilukalastajat ry

Salon Urheilukalastajat Ry on Salolainen, vuonna 1955 perustettu kalastusseura, joka toimii aktiivisesti niin kilpailu kuin myös nuorisotoiminnassa. Seuran toiminta on alusta alkaen ollut vireää ja monipuolista. Olemme Lounais-Suomen suurin kalastusseura.
Olemme viime vuosina järjestäneet kilpailujen lisäksi seuran nuorille erilaisia kalastusleirejä ja kalastusretkiä. Leireille on mahdollista osallistua myös seuran ulkopuolisten. Olemme mukana Mimmit kalastaa hankkeessa ja tulemme järjestämään kauden aikana useamman tapahtumapäivän. Salon Urheilukalastajat ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat ry

Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat ry on Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella toimiva vapaa-ajankalastajien etujärjestö. Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajiin kuuluu 48 jäsenseuraa, joissa jäseniä on n. 2600. Toimintaamme kuuluvat mm. erilaiset kalastuskilpailut, retket, leirit ja kalastustapahtumat niin nuorille kuin aikuisille. Olemme mukana Mimmit kalastaa! -vuodessa mm. perhojaostomme toiminnan kautta. Tervetuloa mukaan hyvän harrastuksen pariin, joka tarjoaa iloa, elämyksiä, kavereita ja terveyttä! Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat ry on yksi Suomen Vapaa-ajankalastajien 13:sta piiristä.

Rovaniemen seudun Perhokalastajat ry

Rovaniemen seudun Perhokalastajat ry on 1995 perustettu Rovaniemeläinen yhdistys, jonka toiminta liittyy kokonaan perhokalastukseen. Seura vaalii hyviä kalastustapoja kalavesillä edistäen kalastusharrastusta kestävän kehityksen periaatteella luontoa ja kalojen pyyntimittoja kunnioittaen niin, että elämykset ovat saaliskeskeisyyden sijalla. RsPK ry:n teemana on kalastusharrastus luonnon ehdoilla, jossa keskeisenä osana ovat eettiset arvot ja kalastuskäyttäytymisen kehittäminen. Varsinainen seuratoiminta tapahtuu iltojen tummuttua ja vesien jäädyttyä syksyn, talven ja kevään seurailloissa, joissa uusiin asioihin tutustuminen ja oppiminen on toiminnan keskeisin muoto.

@neitinuuskamuikkunen

Mä oon Henna, omien metsäpolkujeni kulkija Hämeenlinnasta. Oon kalastanut niin kauan kuin muistan; ekat onkisani voitin kaksivuotiaana! Kalastus on mulle enemmän kuin harrastus, se on elämäntapa sekä keino toteuttaa itseäni ja latautua arjen kuormituksista.
Joka kerta kalassa oppii uutta, ja eikä kahta samanlaista reissua ole. Yllätyksellisyys, monipuolisuus ja luontoyhteys on ehdottomasti parasta tässä harrastuksessa!
Lisää mun kalajuttuja ja seikkailuja IG:ssä, tuu mukaan! @neitinuuskamuikkunen

Viitasaaren Kalakaverit ry

Viitasaaren Kalakaverit ry on Pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva aktiivinen kalastustoimintaan keskittyvä seura. Seura on perustettu vuonna 1996 ja jäseniä tällähetkellä on noin 200. Seuran painopiste on nuorisotoiminta. Seuran toimintaa on erilaisten nuorten tapahtumien järjestäminen, sekä nuorten kilpailutoiminnan mahdollistaminen, kaikille avointen ja seuran jäsenille tarkoitettujen kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen. Jäsenenä pääsee osallistumaan seuran toimintaan sekä yksi merkittävimmistä jäseneduista on, että jäsenmaksun suorittanut on oikeutettu uistelemaan Pohjois-Keiteleen lupa-alueella. Kalakaverit ovat mukana  Mimmit kalastaa- hankkeessa ja järjestämme tytöille ja naisille erilaisia kalastustapahtumia. Toivotamme kaikki kiinnostuneet ja kalastuksesta innostuneet mukaan tapahtumiimme sekä mukaan seuran toimintaan. Viitasaaren Kalakaverit ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

KSAK Oy

KSAK Oy on Kuusamossa pääpaikkaansa pitävä ammatillisen koulutuksen tarjoaja. Meillä voit opiskella mm. Luonto-oppaan ammattitutkinnon ja nyt mukana olevat Erä- ja luonto-oppasopiskelijat ovat mukana  Koko Kuusamo kalastaa -tapahtuman järjestelyissä keväällä 2022, joissa myös Mimmit kalastaa! Luontoalan lisäksi meiltä löytyyi kalatalouden, liiketoiminnan, yrittäjyyden, lähiesimiestyön ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksia.

Easy Fishing Store

Kalastustarvikeliike Hämeenlinnan Kantolassa. Verkkokauppa osoitteessa www.easyfishing.fi. Markkinoimme kalastustarvikkeita ja syöttejä myymälän ja verkkokaupan välityksellä. Autamme, opastamme ja tuemme kalastavia mimmejä kaikin tavoin ja toivotammekin kaikki mimmit tervetulleiksi myymäläämme matalalla kynnyksellä tutustumaan. Easy Fishing Storen henkilökunnasta 75% on ...tietenkin mimmejä! Tervetuloa!

@keijukalat

Kaksi naista oppimassa lajikalastuksesta, tule mukaan matkallemme!

Naturpolis Oy

Naturpolis Oy – Nordic Business Center on Kuusamon kaupungin ja Taivalkosken kunnan omistama elinkeinojen kehittämisyhtiö. Tehtävämme on edistää kannattavan liiketoiminnan ja uusien työpaikkojen syntymistä, auttaa muuttavia yrityksiä ja yksityishenkilöitä alueelle sijoittumisessa, kehittää alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja toimintaympäristöä sekä edistää alueellista elinkeinoyhteistyötä. Teemme aluemarkkinointia sekä yritysten ja alueen kehittämistä monipuolisen hanketoiminnan kautta. Yrityspalvelupisteemme sijaitsevat Kuusamossa ja Taivalkoskella. Henkilöstömme koostuu yrityskehityksen ja -rahoituksen, projektihallinnon sekä elinkeinoelämän eri toimialojen ammattilaisista. Olemme osa Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n verkostoa.

Lohjan Kalaseura ry

Lohjan Kalaseura on lohjalainen kalastusseura, joka muodostui kun Lohjan Virkistyskalastajat, Kalkin Kalakerho ja Lohjan Seudun Kala- ja Erämiehet yhdistyivät vuoden 2006 vaihteessa. Vuosittain järjestetään useita kilpailuja eri kalastustapojen harrastajille. Pilkki-, onki- ja uistelukilpailuja on niin seuran jäsenille kuin kaikille halukkaille. Uistelupuolella järjestämme vuosittain Lohjanjärvi-cupin, joka koostuu kuudesta osakilpailusta. Heittokalastuskilpailumme Happy Angler Challenge on noussut maan suosituimmaksi. Lohjan Kalaseura ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Pornaisten Nuorten Kalastusseura ry

Pornaisten nuorten kalastusseura ry. nimestä huolimatta on yleisseura , eli kaiken ikäisille ja mistä päin vaan. Seurassa on jäseniä n. 85 henkilöä, joista reilusti yli puolet on alle 18v. Seuran kerho normaalioloissa joka lauantai, lisäksi käymme ja järjestämme leirejä, kalaretkiä, kalastustapahtumia, vesistö kunnostuksia... Seuran jäsenillä käytössään, kunnalta kerhotila, veneitä toistakymmentä eri vesistöissä, trailerilla Buster, kelluntarenkainta, vapakalastusvälineitä... Jäsenmaksu täysi-ikäiseltä 30€/v. Ja alaikäisiltä 10€/v. Pornaisten Nuorten Kalastusseura ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

K-Market Naapuri

Vantaankosken padon vieressä sijaitsee lähikauppa K-Market Naapuri. Täältä saat eväät kalareissuille Vantaanjoen mutkiin tai voit pitää tauon kahvinurkkauksessa. Kauppias Laura Huurtola on harrastanut kalastusta koko ikänsä ja haluaa olla mukana tukemassa Mimmit Kalastaa -hanketta.    

Kalastajan Kanava

Kalastajan Kanava on vapaa-ajan kalastajan oma media, jonka löydät verkosta ja sosiaalisen median kanavista niin Facebookista, YouTubesta, Instagramista, Twitteristä kuin Tiktokista. Kanavan kautta saat tietoosi ajankohtaisia kalastusasioita, dokumentteja, faktoja ja vinkkejä välineistä ja tavoista kalastaa. Kuulet näkemyksiä erilaisista kalastuspaikoista ja -tavoista sekä tarinoita kalastajista. Tavoitteenamme on auttaa kalastuksen harrastajia onnistumaan paremmin omassa tekemisessään. Lisäksi pyrimme parantamaan nuorten ja lasten mahdollisuuksia kalastaa sekä edistää vastuullista, kestävää ja luontoa kunnioittavaa kalastuksen harrastamista. Kalastajan Kanavan tuottaja-toimittajana on aktiivisesti ja monipuolisesti kalastusta harrastava Anne-Maarit Sepling ja juontaja-toimittajana ja asiantuntijana Jyri Kuusisalo.

@skullqueeni

Olen Ilona, kalastukseen hurahtanut nainen Espoosta. Lapsena purjehdin kaikki kesät perheeni kanssa, mistä kalastusinto sai alkunsa. Minulle kalastus on tietynlaista rentoutumista ja vastapainoa arjen tueksi. Työskentelen päivisin graafisena suunnittelijana ja nautin vapaa-ajalla luonnossa liikkumisesta ja erityisesti kalastuksesta. Vuosien mittaan olen oppinut, että kalastus on paljon muutakin kuin pelkän vieheen heittämistä: kalastuksessa on niin paljon opittavaa, ettei siihen kyllästy. Nykyään kalastan monin eri tavoin ympäri vuoden ja pilkkiminen on suosikkitapani kalastaa. Voit seurata kalajuttujani instagramin tilillä @skullqueeni:

Ruoto Oy

Ruoto on 2012 perustettu kalastus- ja metsästysliike, joka käsittää vuodesta 2022 alkaen jo kolme suurta kivijalkamyymälää verkkokaupan lisäksi. Ruoto Mega Storet palvelevat sinua Tuusulassa, Tampereella ja Kaarinassa. Ruodon juuret ovat perhokalastuksessa, mutta valikoima on laajentunut kattamaan kaiken kalastukseen ja metsästykseen yli 50 000:n tuotteen valikoimalla. Ammattimaisen ja asiakantuntevan asiakaspavelun takaa noin 30 henkinen henkilökuntamme, jotka kaikki ovat alan innokkaita harrastajia. Ja mikä parasta, he ovat innokkaita auttamaan kaiken tasoisia harrastajia. Asiakaspalvelu on toimintamme kulmakivi, joten siimat puolataan käyttövalmiiksi keloille, voit kysellä myyjiltä viimeisimmät ottivärit  ja tasaiseen tahtiin järjestämme myös perhonsidonntakursseja ja muita koulutuksia.

Naisten perhokalastuksen maajoukkue

Olemme naisten perhokalastusmaajoukkue. Jo kolmannet naisten perhokalastuksen MM-kilpailut pidetään toukokuussa 2024 Tsekeissä. Kuusihenkinen joukkue on lähdössä edustamaan Suomea ja kilpailemaan maailmanmestaruudesta. Joukkueeseen kuuluu kalastava kapteeni Maria Tuominen, sekä jäsenet Aino Hynnä, Maija Koistinen, Päivi Kultanen-Mäkinen, Kaisa Terhosalo ja Anna Virolainen-Hynnä. Matkaa kohti MM-kisoja voi seurata instagramissa. Ensimmäiset naisten perhokalastuksen MM-kilpailut käytiin Norjassa 2022 ja Suomi saavutti upeasti joukkue MM-hopeamitalin.

Tuusulanjärven Urheilukalastajat ry

Tuusulanjärven Urheilukalastajat ry on n. 400 jäsenen muodostama aktiivinen kalastusseura, joka on toiminut jo vuodesta 1958. Seuran jäsenet järjestävät yhdessä kalaretkiä sopiviin kohteisiin ja puuhaavat talkoissa ylläpitääkseen kahta majaansa ja useita veneitään. Seura järjestää nuorillekin omia kalaretkiä, jossa kalastuksen taitoja voi turvallisesti harjoitella kokeneiden kalastajien opastuksella. on Tuusulanjärven Urheilukalastajat ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

@karokoljonen

Olen Karoliina ja olen ollut intohimoinen kalastaja pienestä pitäen. Rakkaus hauenkalastukseen syttyi jo alakouluikäisenä, perhokalastuksen aloitin yläkouluikäisenä ja myöhemmin mukaan ovat tulleet myös mm. lohen perhokalastus ja jigikalastus. Pari vuotta sitten opiskelin myös kalastusoppaaksi ja toteutin haaveen omasta kalastusveneestä.
Kalastus on minulle seikkailuja, suuria tunteita, aikaisia aamuherätyksiä, henkeä pidättävää keskittymistä ja jännitystä, jatkuvaa uuden oppimista ja itsensä kehittämistä, palkitsevia oivalluksia, jaettuja riemunkiljahduksia ja ilon kyyneleitä, joskus veneessä, joskus jokirannassa. Haluan rohkaista kaikkia mimmejä, joiden sydän läikähtelee kalastukselle, rohkeasti hakeutumaan kaltaistensa joukkoon ja toteuttamaan kalastusunelmiaan. 💖 Minulta saa kysyä vinkkejä oman tai vaikka tyttären kalastusharrastuksen edistämiseen liittyen. Löydät minut instagramista @karokoljonen.

Lesnan Naputtajat ry

Lesnan Naputtajat ry on joensuulainen kalastusseura, jonka jäsenistä suurin osa on Pohjois-Karjalalasta, mutta myös muualta Suomesta.  Suurin osa seuran jäsenistä on keski-ikäisiä. Juniorien osuus on 30 %, naisia vain 16 %. Seura pitää varsin tiiviisti yhteyttä jäseniinsä seuran sisäisen Facebook – ryhmän ja sähköpostin kautta. Jäsenet keskustelevat aktiivisesti näillä sivuilla kaikesta kalastukseen liittyvästä, mm. hyväksi havaituista kalapaikoista ja välineistä. Seuran jäsentoimintaan sisältyy talvella pilkkicup, lajikalastuskisa kesällä sekä muutamia nuorille suunnattuja kalastustapahtumia varsinkin kesäaikaan. Seuralla on sähköperämoottorilla varustettu soutuvene sekä kalastusvälineitä jäsentensä käyttöön. Seura osallistuu myös kalavesien kunnostukseen sekä näytekalojen pyytämiseen viranomaiskäyttöön. Lesnan Naputtajat ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Riihimäen Erämessut

Kansainväliset Erämessut täyttää kesäkuussa 50-vuotta. Tapahtuma on Suomen vanhin, monipuolisin ja suurin eräalan messut. Erämessujen teemoja – metsästystä, kalastusta, retkeilyä ja luontoa – käsitellään tänä vuonna vastuullisuuden näkökulmasta. Tarjoamme runsaasti kalastukseen liittyvää ohjelmaa. Yksi suosituimmista ohjelmista onkin ollut kalankäsittely. Kansainväliset Erämessut 9.–12.6.2022 Riihimäen Messut / RTOY Riihimäen Urheilupuisto Aukioloajat: to 9.6.–la 11.6. 10–18 sekä su 12.6. 10–17 Tunnelmaa, tietoa, taitoa, uutuuksia sekä paljon koettavaa koko perheelle!  

Tuohia Oy

Tuohia Oy palvelee kalastajia monipuolisilla tuotteilla tuohia.com verkkokaupalla. Viikin raksi on erityisviehe, joka on yksinoikeudella Tuohian valmistama monikäyttöviehe. Viikin raksien ohella Tuohialta löytää kalastukseen, kalastajille ja kalan käsittelyyn tuotteita, joita ei muualta saa! Tuohia on mukana kannustamassa mimmejä kalaan vuonna 2022, ja mukana myös järjestämässä tapahtumia mimmeille.

Oriveden Onkijat ry

Oriveden Onkijat ry on mukana järjestämässä Mimmit kalastaa - tapahtumia. Järjestämme Mimmit kalastaa - pilkkitapahtuman ja sitä ennen kerhotiloissa illan, jossa kunnostamme välineet ja perehdymme pilkkimisen tekniikkaan. Kesällä on tulossa Mimmien onkitapahtuma ja särkien jalostusta säilykkeiksi. Syksyllä on luvassa kalankäsittely- ja kalaruokailta. Lisätietoja Oriveden Sanomien Menyt-palstalla ja Onkijoiden Facebook-sivuilla. Oriveden Onkijat ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Hämeenlinnan Urheilukalastajat ry

Hämeenlinnan Urheilukalastajat on täysillä mukana Mimmit kalastaa -hankkeessa ja järjestää naisille ja tytöille suunnattuja kalastustapahtumia pitkin vuotta. Ensimmäisenä narrataan soppakaloista parhainta maksuttomassa Mimmit kalastaa madetta -tapahtumassa 5. helmikuuta Hattulan Petäyksessä. Vastaavanlaisia elämyksiä on myöhemmin luvassa muun muassa ahvenen pilkinnän, onkimisen ja heittokalastuksen parissa. Oletpa sitten kokenut tai aloittelija, lähde rohkeasti mukaan yksin tai yhdessä mimmikaverin kanssa. Meillä on kaikki kalastukseen käytettävät pelit ja vehkeet, et tarvitse kuin säähän sopivat vaatteet sekä jalkineet. Haluamme kannustaa naisia ja tyttöjä mukaan kalastusharrastukseen, joka tarjoaa upeita luontokokemuksia, terveellistä ulkoilua ja kivoja kavereita. Ja eipähän unohdeta itse saalista, joka on luomua ja lähiruokaa parhaimmillaan. Lue lisää seuran Facebook- ja nettisivuilta, niistä löydät yhteystietomme ja tarkempaa infoa tapahtumista.

Oulun Seudun Perhokalastajat Ry

Oulun Seudun Perhokalastajat ry järjestää vuoden 2022 aikana useita tytöille ja naisille suunnattuja tapahtumia. Luvassa on perhonsidontaa, perhonheittokursseja ja perhokalastusretkiä. Oulun Seudun Perhokalastajat ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Metsähallitus

Metsähallituksen Eräpalvelut järjestää kalastus- ja metsästysasiat valtion mailla ja vesillä. Erätarkastajamme valvovat eränkäynnin luvallisuutta ja laillisuutta ja varmistavat, että luontoa hyödynnetään kestävästi. Kalastajia ja muita eränkävijöitä palvelee Eräluvat.fi, josta saat kalastusluvat valtion vesille ja voit maksaa kalastonhoitomaksun. Lupa on myös sijoitus luontoon: kalastuslupien tuotot käytetään mm. kalavesien hoitoon, kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen ja tiedotukseen.

Kalakerho Salar ry

Kalakerho Salar ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Stadin Kalajunnut ry

Olemme Helsingissä toimiva nuorten, perheiden ja kalastusta aloittavien oma kalastusseura. Pidämme kerhoiltoja, joissa rakentelemme kalastusvälineitä ja tutustumme erilaisiin kalastustapoihin sekä tietysti käymme mahdollisimman paljon kalassa. Stadin Kalajunnut ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

JustiinaVaaput

JustiinaVaaput ovat Suomalaista käsityötä ja valmistuksessa on käytetty niin paljon kotimaisia materiaaleja, kuin mahdollista. JustiinaVaaput tulevat samalta verstaalta, kuin Kalastus Valhallan vaaput, mutta valmistaja on MrValhallan parempi puolisko Heidi. Kaikkien mallien suunnittelussa on ensisijaisesti ajatukset olleet lohikaloissa, mutta vaaput ovat löytäneet itsensä kaikkien kotimaisten petokalojen suuhun. JustiinaVaaput - Mimmi energialla käsityönä valmistettuja vaappuja Harjunpäästä. <3: Heidi "Justiina" Härkälä

Keski-Suomen Perhokalastajat ry

Keski-Suomen Perhokalastajat ry on Jyväskyläläinen, vuonna 1972 perustettu perhokalastus seura, joka järjestää toimintaa kaiken tasoisille perhokalastajille. Keski-Suomen Perhokalastajat ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Kalastustarvikeliike Wobbleri Oy

Kalastustarvikeliike Wobbleri on palvellut innokkaita kalastuksen harrastajia Helsingissä jo vuodesta 1985! Aktiivisesti kalastava henkilökuntamme on tunnettu ennakkoluulottomasta kokeilunhalustaan ja on mm. ollut tuomassa jerkkikalastusta ja vertikaalijigausta Suomeen aivan samalla innolla, kuin jo neljännesvuosisata sitten teimme jigikalastusta ja vetouistelua tunnetuksi.

Velkuan Kalastajaseura ry

Velkuan kalastajaseura - saaristomielisen kalastusseura. Mainio tapa aloittaa kalastusharrastus tai harjaantua siinä saariston ytimessä Velkualla. Toimintana mm. perheiden kalakerho, kalastus- ja virkistysreissut jäsenten toiveiden mukaan sekä jäsenille monipuoliset kalastusoikeudet tietyillä vesialueilla. Myös mimmit tervetuloa! Velkuan Kalastajaseura ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

Virvelipirkot

Virvelipirkot Oy on suomalainen yritys, joka tuottaa naisille, yrityksille ja erityisryhmille suunnattuja kalastuspalveluita Tampereella ja lähikunnissa. Palveluita ovat talvisin pilkkiminen ja kesäisin easyfishing- kalastus rannalta tai soutuveneestä.

Kainuun Vapaa-ajankalastajat ry

Kainuun Vapaa-ajankalastajat ry (KVK) on Kainuun alueella toimiva vapaa-ajankalastajien etujärjestö. Kainuun Vapaa-ajankalastajiin kuuluu 23 jäsenseuraa, joissa jäseniä on n. 800. Toimintamme on aktiivista ja vastuullista, ja haluamme tuottaa jäsenillemme elämyksiä ja unohtumattomia luontokokemuksia. Tänä vuonna toivotamme erityisesti kaiki mimmit mukaan tutustumaan toimintaan. Tervetuloa mukaan elämän mittaiselle matkalle kalastuksen pariin! Kainuun Vapaa-ajankalastajat ry on yksi Suomen Vapaa-ajankalastajien 13:sta piiristä.

Ylöstalon Matkailutila

Ylöstalon matkailutila sijaitsee Särkisalon kuulujen haukivesien äärellä eteläisessä Salossa Bromarvin ja Kemiön välissä. Pääkaupunkiseudultakin on lyhyt matka pistäytyä meille muutaman päivän kalareissulle. Asiakkaamme ovat kaveri- ja yritysporukoita, jotka harrastavat Catch and Release -kalastusta. Joka vuosi nousee useita yli kymmenen kilon haukia. Viileiden vesien aikana pyydetään haukea, kun taas kesäiltoina kuhaa. Myös ahven, meritaimen, siika ja silakka käyvät pyydyksiin, ja saaliista riittää kotiin vietäväksikin. Mikä on sen parempaa kuin tuore itse saatu kala! Vuokraamme erikokoisia mökkejä ja kalastusveneitä. Oman veneen voi laskea vesille Ylöstalon sataman liuskalta.

Veitsiluodon Kalamiehet ry

Veitsiluodon Kalamiehet on 1959 perustettu kaikille avoin vapaa-ajankalastajien yhdistys. Toimipisteemme sijaitsee Kemissä.
Järjestämme monipuolista ja yhteisöllistä kalastukseen liittyvää toimintaa Meri-Lapin alueella. Toimimme yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa kehittäen kalatalousaluettamme erilaisin projektein. Halusitpa harrastaa kalastusta huvin vuoksi taikka kilpailumielessä seurakavereita ja itseäsi haastaen niin meiltä löydät siihen eväät. Pääset tutustumaan toimintaamme kotisivumme,facebookin ja instagramin kautta.
Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaamme! Veitsiluodon Kalamiehet ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseura.

JS Fishing

JS Fishing kalastusopas palvelut tarjoaa opastettuja kalastusretkiä yrityksille ja yksityishenkilöille Saaristomerellä. Kalastusoppaana yrityksen taustalla toimii Jesse Salonen, 30 vuotias intohimoinen heittokalastaja, ensimmäistä kertaa virvelillä on tullut heiteltyä noin 6 vuotiaana, joten pitkä historia kalastusta on taustalla. Olen ammattiani varten suorittanut myös kalataloudenperustutkinnon, sekä kalastusoppaan ammattitutkinnon ja vesillä vietettyjä päiviä kertyy noin 100 vuodessa. Yhteistyökumppanina meillä toimii ammattikokki Ville Jakonen jolta löytyy myös kalastusoppaan paperit, järjestämme siis speciaali ruokailuja myös retkillemme mikäli gourmet eräruokailu kiinnostaa. Meiltä löytyy valmiita paketteja kalastusretkille, mutta räätälöimme retkiä myös asiakkaiden toiveiden mukaan ja vuoden 2022 strategiamme onkin pyrkiä viemään enemmän yksityishenkilöitä kalastusretkillemme pienemmällä kynnyksellä näinä vaikeina aikoina, koska kalastus ja sen tuoma hyvinvointi kuuluu kaikille.