Jonna lähti madepilkille!

Jonna Viisainen kalasti taaperona enemmänkin, mutta aikuisena harrastus on jäänyt. Kiinnostus ei koskaan loppunut, vaan aika. Jokin aika sitten elämään kuitenkin vapautui lisää aikaa, ja siinä hetkessä Jonna päätti palautella lapsuuden muistoja mieleen ja alkaa jälleen kalastamaan. Jonna lähti aktiivisesti etsimään lisäopastusta jotta pääsisi jälleen kärryille kalastuksesta. Kurssitarjontaa kyllä oli mukavasti, mutta suurin osa oli räätälöitynä isommille ryhmille. Hän kävi perhokalastuksen päiväkurssilla, mutta jäi kaipaamaan lisää opastusta eri lajeihin.

Vuoden 2022 alussa Jonna törmäsi naisten perhokalastuksen mm-joukkueen instagram-tilillä Mimmit kalastaa! -hankkeeseen ja pian hankkeen Instagram-tilillä tulikin vastaan naisille suunnattu, maksuton kalastustapahtuma ihan Jonnan kotikulmilla.

”Olin ihan liekeissä kun huomasin Hattulan tapahtuman, en meinannut uskoa silmiäni: madepilkintää, ilmaiseksi ja naisille!”  Jonna kertoo.

Hämeenlinnan Urheilukalastajat ry:n järjestämään, nimenomaan tytöille ja naisille suunnattuun madepilkki-tapahtumaan pystyi Jonnan mukaan menemään todella matalalla kynnyksellä, ja naisporukka oli Jonnan mukaan erittäin positiviisella fiiliksellä, vaikka välissä olikin pitkiä jaksoja, ettei kalaa tullut lainkaan, kenellekään.

”Mies ei kalasta eikä kavereista löydy kalastajia. Kun ei ole harrastuskaveria, on huikeata kun on tällaisia tapahtumia naisille jossa on opastusta ja muita naisia”

Jonna myöntää, että kalastuskärpänen puraisi (uudestaan) heti. Tapahtumassa Jonna sai kuulla että tapahtuman järjestävä kalastusseura tulee järjestämään Hattulassa muitakin mimmeille suunnattuja tapahtumia ja hän päätti liittyä heti seuran jäseneksi. Hänet otettiin kalastusseurassa ilolla vastaan, ja liitettiin WhatsApp-ryhmään jossa jäsenistö yhdessä suunnittelee kalareissuja.

”Koen että jäsenenä on helpompi lähteä mukaan tapahtumiin ja saa tietoa noista jäsenten kalareissuista, lisäksi edut on olleet tosi hyvät, näiden tapahtumien lisäksi on esimerkiksi tuo Vapaa-ajankalastaja -lehti”

Yhdistyksen aktiivijäsen ja kilpailuvastaava Ilkka Keinänen on vienyt uusia jäseniä ahkerasti kalastuksen pariin, ja kun hän seuraavana päivänä kyseli WhatsApp-ryhmässä innokkaita madepilkille lähtijöitä, oli Jonna heti mukana. Ja tällä kertaa ei tarvinnut ihan tyhjin käsin tulla kotiin.

”Meillä syödään nyt matikkakeittoa muuten monta päivää!” naurahtaa Jonna, joka toi reissulta kotiin 5 itse pyydettyä madetta ruokakaloiksi.

Seuralla on suunnitteilla muun muassa naisten ahvenpilkki ja paljon muutakin kalastustoimintaa, ja Jonna odottaakin jo innolla seuraavia tapahtumia.

”Saa nähdä lähteekö mopo käsistä! Mimmit kalastaa! -tarroja on liimattu jo auto täyteen!”

Kun Jonnalta kysytään, mitä hän sanoisi mimmille, joka suunnittelee kalaan lähtemistä? ”Lähtekää näihin tapahtumiin! Kun ne on varta vasten mimmeille tehty, ei tarvi jännittää että tietääkö tarpeeksi (kun ei tarvi tietää mitään) ja siellä on muita vastaavissa tilanteissa olevia ihmisiä joihin voit tutustua ja voi syntyä kivoja naisten kalaporukoita vaikka. Jos vähääkään kiinnostaa niin kannattaa lähteä mukaan, erinomainen tapa lähteä testaamaan josko se olis sun juttu, tästä on helppo jatkaa halutessaan kalastuksen pariin.”

Kuvat: Ilkka Keinänen, Hämeenlinnan Urheilukalastajat ry