Seuroissa sytytetään mimmeihin kalastusliekkiä!

Jo 27 seurassa ympäri Suomen on järjestetty mimmit kalastaa -tapahtumia. Yksi näistä on Salon Urheilukalastajat ry, joka on järjestänyt jo 3 tapahtumaa ja uusia on jo suunnitteilla, sillä naiskalastajille suunnatut tapahtumat on koettu seurassa erittäin tärkeäksi. Kaisa Järvi kertoo miksi.

Salon urheilukalastajat on aktiivinen ja nuorisomyönteinen seura. Jäseniä seurassa on yli 200 henkilöä. Olemme viime vuosina panostaneet erityisesti nuorisotoimintaan resursseja, koska nuorissa on tulevaisuus. Aloitimme neljä vuotta sitten järjestämään nuorille kalastusleirejä, joiden suosio yllätti meidän positiivisesti. Leirejä on lisätty joka vuosi ja tänä vuonna nuorten leirejä järjestetään jo neljä kappaletta. Lisäksi järjestämme perinteisiä kilpailuja.

Seuran suuresta jäsenmäärästä huolimatta aktiivisia naiskalastajia näkyy yhä vain harvemmin tapahtumissamme. Olemme halunneet muutenkin olla ns. kannustavina suunnannäyttäjinä muille, ja tämä (Mimmit kalastaa!) -hanke kosketti erityisesti seuraamme siitä syystä että oman perheen tytär on innokas kalamimmi, mutta tapahtumia joihin voisi osallistua matalalla kynnyksellä oli kovin vähän.

Mimmit kalastaa -tapahtumien järjestäminen on ollut yllättävän helppoa. Ensimmäinen tapahtuma, ”Mimmien siikaonkipäivä” oli hyvä startti, ja antoi uskoa että kiinnostusta löytyy. Saimme osallistujia yli 100 km säteeltä, ja heidän toiveitaan kuunnellen ideoimme elokuun kirjolohen kalastuspäivää. Toritapahtumalla, joka järjestettiin toukokuun lopussa, halusimme tarjota myös pienemmille mimmeille aktiviteettia. Ja tämä tavoite saavutti kohdeyleisön.

Elokuussa järjestetty kirjolohen kalastuspäivä koki suurta suosiota, ja jouduimme jopa rajoittamaan osallistujamäärää. Seurallamme oli selkeä tavoite madaltaa mimmien osallistumista tapahtumiin. Seura tarjosi ruoat, kalastusluvan tapahtumaan ja tarvittavat välineet. Nämä suunniteltiin hyvin etukäteen, jotta tapahtumäpäivänä pystyimme keskittymään olennaiseen, eli kalastamiseen. Onnistumisia tuli hienosti, ja saimme myös tarjottua fileointiopastuksen. Oli mahtava saada mimmejä laajalta alueelta mukaan. Osallistujia tuli mm. Tampereelta, Porista, pk-seudulta, Hangosta, Turun alueelta, Aurasta ja Salon lähikunnista.

Paras palkinto panostukselle on tullut siitä, kun meitä on pyydetty jatkamaan tätä hyvin alkanutta toimintaa naiskalastajien hyväksi

Kaisa Järvi

Mimmit kalastaa -tapahtumista saamamme palaute on ollut pelkästään positiivista, ja monet ovat kysyneet jatkoa, ja kertoneet minkälaista opastusta ovat vailla. Seuran toiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan, ja talkoolaisia on saatu kivasti mukaan Mimmit kalastaa -tapahtumiin. Paras palkinto panostukselle on tullut siitä, kun meitä on pyydetty jatkamaan tätä hyvin alkanutta toimintaa naiskalastajien hyväksi. Olemme myös saaneet uutta näkyvyyttä ja lisää seuraajia somessa, ja myös uusia jäseniä.

Olemme saaneet tapahtumista myös uusia ideoita: olemme huomanneet että lähes kaikki mimmit tapahtumat ovat päivätapahtumia. Kuitenkin saamamme palautteen kautta innostusta olisi jopa yön yli reissuille, joko leiri tai eräretki -tyyppiselle toiminnalle.

Suosittelemme ehdottomasti myös muita seuroja järjestämään tapahtumia mimmeille. Moni mimmi on harmitellut sitä että omalta lähiseudulta ei ole löytynyt tapahtumaa johon osallistua. Suunnittelemme parhaillaan ensi kautta, ja kuuntelemme saamaamme palautetta ja ideoita herkällä korvalla. Haluamme myös ensi kaudella tarjota mimmeille aktiviteettia jo hyväksi havaituilla tapahtumilla. Seuran jäsenistä useampi nuori on saatu mukaan kalakummitoimintaan, ja näitä innokkaita nuoria haluamme nostaa esille, ja kannustaa myös muita seuroja / tahoja panostamaan nuorisotoimintaan.

Kirjoittaja:

Kaisa Järvi
Salon Urheilukalastajat ry
Kotisivut
Facebook
Instagram

Millaisia kokemuksia mimmit kalastaa -tapahtumista teidän seurallanne on? Kerro meille, jaetaan parhaita ideoita ja kokemuksia eteenpäin! KLIKKAA TÄSTÄ!