Ajatuksia Mimmit kalastaa -tapahtumasta.

Sofia Ojala osallistui Salon urheilukalastajien järjestämään Mimmien kirjolohijahti -tapahtumaan elokuussa 2022. Kysyimme Sofialta hänen ajatuksiaan kalastuksesta ja kalastustapahtumiin osallistumisesta, ja näin Sofia vastasi.

Kuinka kauan olet kalastanut?
Kalastus, kuten metsästyskin, on minulla tullut, miten sitä sanoisi, verenperintönä? 😁 Isäni on kova metsämies ja kalastanutkin paljon silloin, kun minä olin lapsi. Sitä kautta nämä asiat ovat elämääni tulleet ja jääneet. Eli olen ainakin mato-onkinut niin nuoresta, etten osaa tarkkaa ikää sanoa. Muistikuvia esimerkiksi madepilkistä on myös aika nuorella iällä. Norjassa olin kalastamassa ensimmäistä kertaa kesällä 2016.

Mistä kuulit tapahtumasta ja mikä innosti sinua lähtemään siihen mukaan?
Tapahtumassa mukana ollut ystäväni vinkkasi tapahtumasta, jonka oli nähnyt instagramissa ja siltä istumalta ilmoittauduin mukaan, ja aloin tietysti tutustumaan toimintaan enemmän. En ole koskaan päässyt kalastamaan kirjolohta, joten se oli varmaankin pääsyy. Tapahtuma oli lähellä ja tehty hyvin helpoksi osallistua, siksi varmaan päätöstä ei tarvinnut kauaa miettiä. 

Millainen tapahtuma oli mielestäsi?
Lämminhenkinen, helppo, avulias ja kaikinpuolinen ihana! Tähän on vaikea löytää tarpeeksi positiivisia adjektiiveja. Oppaita oli paljon ja käytännössä ei tarvinnut kuin maksaa kalastonhoitomaksu ja saapua paikalle, kaikki oli tuotu valmiiksi mukavaa fiilistä, hyvää säätä ja erinomaista ruokaa myöden. Toki kalaonni oli henkilökohtainen jokaisella, mutta sitäkin useammilla oli. 


Mitä tapahtumasta jäi erityisesti mieleesi?
Se hyvä fiilis ja avuliaat oppaat. Ei todellakaan jäänyt harmittamaan, että se oma kirjolohi jäi tällä kertaa saamatta. Tutustuin päivän aikana tahnaongintaan, josta en ollut tainnut kuulla aikaisemmin mitään. Oli tosi hieno kokemus, ja pitää ehdottomasti hankkia itsellenikin välineet. 

Suosittelisitko kalastustapahtumiin osallistumista kalastuksesta kiinnostuneille mimmeille?
Ehdottomasti, ja erityisesti niille, jotka ovat harkinneet tätä harrastusta tai ovat epävarmoja omista välineistään tai taidoistaan, eikä ole oikein ketään, jolta kysyä. 


Mitä haluaisit sanoa kaikille Suomen kalastaville ja kalastuksesta kiinnostuneille mimmeille?
Erityisesti kalastusta harkitseville haluaisin sanoa, että ehdottomasti kannattaa kokeilla! Suomen luonto on kaunis vuodenajoista riippumatta ja luonnossa liikkuminenhan tutkitusti alentaa stressitasoja, joten lajin hyötyjä on paljon. 

Kirjoittaja: Sofia Ojala (@sofiaerajormatar Instagramissa)

Kuvat: Sofia Ojala ja Kaisa Järvi