MUURAMENJOKI: Mimmien perhokalastuskurssi

SVK:n naisten perhokalastusmaajoukkue järjestää tulevana kesänä naisten perhokalastuskurssin Muuramenjoella 16.6.2023 yhteistyössä Ikon Fishing Productsin kanssa. Kurssipäivän kesto on klo 17-21, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollisuus omatoimiseen kalastukseen. Kurssin oppaina toimivat naisten perhomaajoukkueen jäsenet Maija Koistinen ja Kaisa Terhosalo.

Muuramenjoen kurssi on suunnattu SVK:n Mimmit kalastaa -hankkeen hengessä naisille ja tytöille. Alle 15-vuotiaille huoltaja mukaan. Kurssit sopivat perhokalastuksen aloittajille erinomaisesti, mutta myös kokeneemmat kalastajattaret saavat varmasti kurssilta uusia niksejä kalastukseensa. Kurssipäivän sisältö on hyvin joustava ja opastettavien toiveita pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan. Kurssille mahtuu 6 henkilöä ja kurssimaksu on 120€/hlö. 

Kurssilla käydään läpi perhokalastusvälineet sekä heitto- ja kalastustekniikat yhdenkädenvavoilla. Kalaisalla Muuramella on erittäin hyvät mahdollisuudet saada siiman päähän esimerkiksi kirjolohi tai taimen. Muuramenjoki on monipuolinen kalastuskohde ja sijainniltaan helposti saavutettavissa Muuramen keskustassa. Joki on varattu kokonaisuudessaan kurssin käyttöön kurssin ajaksi.

Päivän aikataulu (suuntaa antava):

Kurssi alkaa klo 17.00

Perhokalastusvälineiden esittely n. 15 min

Kalastustekniikoiden esittely / opettelu n. 45 min

Opastettu kalastus oppaan johdolla n. 2-3 h

Halutessa omatoimista kalastusta n. klo ‪21.00 – 24.00‬

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Maija Koistinen, maija_koistinen@hotmail.com, ‪0503559767‬

Kaikilla kurssilaisilla tulee olla mukana sään mukainen vaatetus, vesitiiviit kengät / saappaat ja mahdolliset omat eväät. Mikäli kurssilaisella on omat perhokalastusvälineet ja kahluuhousut, kannattaa ne ilman muuta ottaa mukaan. Perhokalastusvälineet ja perhot pystytään myös järjestämään kurssilaisen käyttöön järjestäjän/yhteistyökumppanin toimesta. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, onko sinulla jo entuudestaan perhokalastusvälineet vai tarvitsetko niitä kurssin ajaksi lainaan. Aurinko- tai silmälaseja ja lipallista päähinettä tulee käyttää turvallisuuden takia. Muuramenjoen kalastuslupa sisältyy kurssin hintaan, mutta henkilökohtainen kalastonhoitomaksu pitää olla kaikilla yli 18-vuotiailla maksettuna. Kurssin järjestäjä SVK ei vastaa kurssilaisten vakuuttamisesta kurssin ajalle.

Kurssin tuotto menee lyhentämättömänä Suomen naisten vuoden 2024 MM-kisamatkaan.