INARI: Naisten perhokalastuskurssit

Juutuanjoella 19. ja 20.6.2024

Hynnän kalamatkat järjestää tulevana kesänä neljä naisten perhokalastuskurssia Inarin Juutuanjoella. Kurssit on suunnattu Mimmit kalastaa -hankkeen hengessä naisille. Kurssit sopivat perhokalastuksen aloittajille erinomaisesti, mutta myös kokeneemmat kalastajattaret saavat varmasti kurssilta uusia niksejä kalastukseensa. Kurssin oppaina toimivat Naisten perhokalastusmaajoukkueen jäsenet Aino Hynnä ja Anna Virolainen-Hynnä.

Kursseilla käydään läpi perhokalastusvälineet sekä heitto- ja kalastustekniikat yhden käden vavoilla. Myös saaliiseen on hyvät mahdollisuudet kursseilla ja kurssien kohdekalalajina on harjus, jota tavataan Juutuanjoessa erittäin runsaslukuisesti. Kahtena aikaisempana vuonna jokainen kurssilainen sai saalista. Juutuanjoki onkin yksi mahtavimmista perhokalastuskohteista, joka on erämaahenkinen kohde helposta saavutettavuudestaan huolimatta.

Päivän aikataulu (suuntaa antava) aamupäivän kursseille 10-14

  • Kurssi alkaa klo 10.00; tapaaminen Haapakosken parkkipaikalla, Kittiläntie 292 (n. 3 km Inarin kirkonkylältä)
  • Perhokalastusvälineiden esittely n. 15 min
  • Kalastustekniikoiden esittely / opettelu n. 45 min; kahden päivän kurssilaisille laajempi sisältö näistä
  • Opastettu kalastus oppaiden johdolla n. 2-3 h
  • Halutessa omatoimista kalastusta kurssin jälkeen

Päivän aikataulu (suuntaa antava) iltapäivän kursseille 18-22

  • Kurssi alkaa klo 18.00; tapaaminen Haapakosken parkkipaikalla, Kittiläntie 292 (n. 3 km Inarin kirkonkylältä)
  • Perhokalastusvälineiden esittely n. 15 min
  • Kalastustekniikoiden esittely / opettelu n. 45 min; kahden päivän kurssilaisille laajempi sisältö näistä
  • Opastettu kalastus oppaiden johdolla n. 2-3 h
  • Halutessa omatoimista kalastusta kurssin jälkeen


Yhden päivän mittaisen kurssin hinta 125 € / henkilö. Kahden päivän kurssin hinta on 210€.  

Juutuanjoen 2. sektorin kalastuslupa (20€/päivä),  sisältyy kurssin hintaan, mutta henkilökohtainen kalastonhoitomaksu pitää olla kaikilla yli 18-vuotiailla maksettuna. Inarin kuntalaisen on mahdollista hankkia itse koko kauden kattava kuntalaisen jokilupa, jolloin kurssin hinnasta vähennetään 20€/päivä. 

Kaikilla kurssilaisilla tulee olla mukana sään mukainen vaatetus, vesitiiviit kengät / saappaat ja mahdolliset omat eväät. Mikäli kurssilaisella on omat perhokalastusvälineet ja kahluuhousut, kannattaa ne ilman muuta ottaa mukaan. Perhokalastusvälineet ja perhot pystytään myös järjestämään kurssilaisen käyttöön järjestäjän/yhteistyökumppanien toimesta. 

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, onko sinulla jo entuudestaan perhokalastusvälineet vai tarvitsetko niitä kurssin ajaksi lainaan. Ilmoitathan myös, mikäli aiot hankkia Inarin kuntalaisen jokiluvan, etkä tarvitse kurssilupaa Juutualle. Aurinko- tai silmälaseja ja lipallista päähinettä tulee käyttää turvallisuuden takia. Kurssin järjestäjä ei vastaa kurssilaisten vakuuttamisesta kurssin ajalle.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Aino Hynnä/Hynnän kalamatkat

044 5667112

aino.hynna@gmail.com

Instagram: @aiskahynde